Artisjokken gebakken in beslag
Gefotografeerd recept: Gebakken artisjokken in beslag.
Een lekkere en knapperige vegetarische schotel
Ingredienten voor 2 personen:
150 gram Tarwebloem type 00
1 glas bier
2 eieren
snufje zout
2 artisjokken (jonge)
2 liter plantaardige olie (om te frituren)
Bosje platte peterselie
1 teentje knoflook
2 eetlepels citroensap
Bereiding recept stapsgewijs
![]() |
Doe de bloem in een kom, zeven of draaien met een vork om ervoor te zorgen dat er geen gasbelletjes vormen en om het licht en zonder klonten te houden. Voeg ei en zout en meng. Voeg het bier al schenkend en tegelijk roerend mengen door het beslag met een garde of een vork. een gladde crème te verkrijgen. Het beslag kan brokken hebben: lang roeren is de eerste regel, de tweede is het mengsel even laten staan. Het mag in ieder geval niet te dun zijn. . |
Daarna was en reinig de artisjokken door het verwijderen van de uiteinden of doornen (afhankelijk van het soort), en de taaie buitenste bladeren en de stengel en onderkant. |
![]() |
Snijd in 4 stukken |
|
|
en zet de artisjokken in water en citroensap om zwart worden te voorkomen |
Was de peterselie en verwijder de stengels. |
|
Hak knoflook en peterselie |
|
|
en voeg toe aan het beslag |
Verhit de olie tot 140 graden |
|
|
Dompel een paar artisjokken tegelijk in het beslag |
Bak de artisjokken in kleine hoeveelheden, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. |
|
|
Schik de gebakken artisjokken op een warme schaal en voeg alleen nog een snufje zout en dien onmiddelijk dien op.
Dit recept is toepasbaar voor vele soorten groenten zoals: plakken aubergine, stukken courgette, roosjes broccoli of bloemkool, kleine uitjes etc.
Met dank aan: Cucina Italiana di casa |