Artisjokken gebakken in beslag

Gefotografeerd recept: Gebakken artisjokken in beslag.

carciofi fritti in pastella   

Een lekkere en knapperige vegetarische schotel

Ingredienten voor 2 personen:

150 gram Tarwebloem type 00
1 glas bier
2 eieren
snufje zout
2 artisjokken (jonge)
2 liter plantaardige olie (om te frituren)
Bosje platte peterselie
1 teentje knoflook
2 eetlepels citroensap

Bereiding recept stapsgewijs

pastella

Doe de bloem in een kom, zeven of draaien met een vork om ervoor te zorgen dat er geen gasbelletjes vormen en om het licht en zonder klonten te houden. Voeg ei en zout en meng. Voeg het bier al schenkend en tegelijk roerend mengen door het beslag met een garde of een vork. een gladde crème te verkrijgen. Het beslag kan brokken hebben: lang roeren is ​​de eerste regel, de tweede is het mengsel even laten staan. Het mag in ieder geval niet te dun zijn.

.

Daarna was en reinig de artisjokken door het verwijderen van de uiteinden of doornen (afhankelijk van het soort), en de taaie buitenste bladeren en de stengel en onderkant.

carciofi

Snijd in 4 stukken

tagliare i carciofi

carciofi in acqua e limone

en zet de artisjokken in water en citroensap om zwart worden te voorkomen

Was de peterselie en verwijder de stengels.

prezzemolo

Hak knoflook en peterselie

aglio e prezzemolo

pastella

en voeg toe aan het beslag

Verhit de olie tot 140 graden

olio a 140 gradi

carciofi nella pastella

Dompel een paar artisjokken tegelijk in het beslag

Bak de artisjokken in kleine hoeveelheden, zodat ze niet aan elkaar

gaan plakken.

Friggere i carciofi

carciofi fritti

Schik de gebakken artisjokken op een warme schaal en voeg alleen nog een snufje zout en dien onmiddelijk dien op.

 

Dit recept is toepasbaar voor vele soorten groenten zoals: plakken aubergine, stukken courgette, roosjes broccoli of bloemkool, kleine uitjes etc.

 

Met dank aan: Cucina Italiana di casa

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss