Abrikozenvlaai met amandelen

Ingrediënten voor 8 personen
Bereidingstijd: ca 1 uur en 15 min.+ wachttijd

Deeg:
300 g bloem
100 g boter
80 g witte basterdsuiker
1 ei
zout
50 ml water

Amandedeeg:
100 g fijngemalen amandelen (ook wel te koop als amandelmeel)
100 g + wat extra poedersuiker
25 g eiwit (voor het amandeldeeg /marsepein)

Vulling:
10-12 kleine abrikozen (niet al te rijp, stevig)
Bruine amandelen

Materialen:
vershoudfolie
deegroller
vlaaivorm (20cm Ø)

Kneed vluchtig de bloem met de zachte boter in stukjes. Voeg de basterdsuiker, het ei, een snufje zout en 50 ml water toe. Wikkel het kruimeldeeg in vershoudfolie en laat het ca. 30 minuten in de koelkast rusten. Meng de fijngemalen amandelen (of amandelmeel) met de peodersuiker en het eiwit (amandeldeeg).

Rol het kruimeldeeg uit tot een lap van ca 7mm dik en bekleed hiermee de vlaaivorm. Snijd de rand recht af. Rol het amandeldeeg uit tot een lap van ca 20cm Ø en leg het deeg op de bodem van de vorm.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de abrikozen, verwijder de pit en leg ze in de vorm met de snijkant naar beneden. Vul de holtes tussen de abrikozen op met bruine amandelen.

Bak de vlaai 40-45 minuten in de oven (alleen benedenwarmte). Haal de vlaai uit de oven en laat afkoelen. Haal de vlaai uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker.

Bron: magazine La Cucina Italiana






 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss