Chioggiabiet: Salade met chioggiabiet en kabeljauw

chioggiabietsalade.png

Voorgerecht voor 4 personen.

Salade van Chioggia biet
2 grote Chioggia bietjes
0,3 dl yuzu (of sap van een gewone citroen)
1 dl olijfolie
Snijd de Chioggia bietjes in zeer dunne plakjes. Maak een dressing van de yuzu en de olijfolie. Laat de Chioggia biet in de dressing marineren. Houd een beetje dressing apart voor de garnering.


Confijten van de kabeljauwlende
600 gram kabeljauw
1 liter zonnebloemolie
2 bakjes Limon Cress
3 stuks steranijs
3 blaadjes Laurier
Grof zeezout
Maniguette peper
Voor de garnering:
Salty Fingers (cress)
Borage Cress
Blue Ocean (eetbare bloem)
Red Chard (sla variëteit)


Vermaal een bakje Limon Cress in de olie met de staafmixer fijn. Verwarm dit vervolgens in een slede of diepe bak met 3 stuks steranijs, grof zeezout, 3 blaadjes laurier en maniguette peper in de oven op bakfunctie op 40°C. Leg de kabeljauw in de slede, zodat de kabeljauw net onder ligt. Laat dit 30 minuten garen. Haal de kabeljauw uit de olie en leg deze op keukenpapier.
Haal de lamellen van de kabeljauw voorzichtig van elkaar en verdeel deze netjes om en om met de dun gesneden en in de dressing gemarineerde chioggia biet op een lauwwarm bord en dresseer met een lepel yuzu.


Garneer het gerecht met de cressen Salty Fingers®, Borage Cress en Blue Ocean en wat Red Chard blaadjes.

Een recept van:

 koppert.png

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss