Spruiten met kastanjes en pancetta

Spruitjes met kastanjes, pancetta en peterselie

Ingrediënten voor 6 personen:

 1 kg kleine spruitjes, ca. 250 gram pancetta  (het zwoerd eraf, maar gooi het niet weg), in blokjes van 1 cm gesnedenm,  1 el olie,  30 gram boter, 250 gram vacuüm verpakte kastanjes,  0,6 dl marsala, grote bos gehakte peterselie.

Maak de spruitjes schoon. Doe ze in een grote pan met gezouten kokend water en kook ze tot ze zacht beginnen te worden maar nog wel beet hebben, ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte. Schep  er gewoon eentje uit het water en proef voorzichtig (heet!) om zekerheid te hebben.

Bak intussen in een pan die zo groot is dat later alles erin kan (of laat de spruitjes in de vergiet liggen waarin je ze hebt laten uitlekken en gebruik hun pan) de blokjes pancetta in de olie, met het zwoerd erbij voor wat extra hartig vet, tot ze bruin en krokant zijn, maar laat ze niet zo lang bakken dat ze uitdrogen.

Doe de boter en de kastanjes erbij en druk met een houten lepel of spatel de kastanjes een beetje stuk.

Zet wanneer de kastanjes goed warm geworden zijn het vuur hoog, giet de marsala over de kastanjes, laat de wijn even borrelend meekoken zodat het vocht, het pancettavet en de kastanjeboter tot een prachtig hartige siroop inkoken. Schep er de uitgelekte spruitjes en de helft van de peterselie door.

Maal er flink wat peper over, gezien de pancetta heb je waarschijnlijk geen zout nodig, maar proef maar.

Doe de spruitjes over in een verwarmde schaal en strooi er de rest van de gehakte peterselie over.

Bron: Ziti Zitone

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel