Tagliatelle met Radicchio en Speck

Tagliatelle met Radicchio en Speck
Recept van Antonio Carluccio 
"Het bittere van de radicchio en de nootachtige smaak van rucola, combineert in dit gerecht goed met het zoete en zoute van de ui en het speck"

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingstijd: ca 30 minuten

Ingrediënten:

harrytagliatellemetradicchioenspeck01.jpg

  • 125 gram gedroogde Tagliatelle
  • 1 stronkje radicchio trevisano precoce ( of een kropje rode sla: radicchio Chioggia), fijngesneden.
  • 1 plak Tiroler Speck, ca ½ cm dik, in reepjes.
  • 1 rode ui, fijngesneden.
  • Handvol Rucola, kortsnijden.
  • 2 el (scheutje) rode wijn
  • 4 el olijfolie
  • Zwarte peper

harrytagliatellemetradicchioenspeck02.jpg

Zet alvast een pan met water op het vuur voor de pasta.

Neem een pan met een dikke bodem en verhit daarin de olijfolie. Doe de ui samen met het speck in de pan en bak het langzaam totdat de ui wat glazig en zacht is (ca 15 minuten).

harrytagliatellemetradicchioenspeck03.jpg

Voeg dan de rodewijn toe en laat het wat uitdampen.

harrytagliatellemetradicchioenspeck04.jpg

Vervolgens de fijngesneden radicchio toevoegen en ongeveer 3 minuten mee laten bakken. Beetje zwarte peper erover.

harrytagliatellemetradicchioenspeck05.jpg

Ondertussen de pasta toevoegen aan het kokende water en als het klaar is het water afgieten en in de hete pan laten staan. De radicchio en speck toevoegen aan de pasta, even omscheppen en serveren op een bord met wat kortgesneden rucola. Nog een keer naar smaak wat zwarte peper er over (liefst met de pepermolen)  en klaar is Kees!   

harrytagliatellemetradicchioenspeck06.jpg

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss