Risotto met vers eekhoorntjesbrood (porcini)

Risotto met Eekhoorntjesbrood / Porcini

Uit: Antonio Carluccio’s Simple Cooking  (Eerlijk Italiaans-ISBN 978 90 5956 303 2)

Als u vers Eekhoorntjesbrood kunt krijgen dan moet u dit recept zeker eens proberen, de smaak is super!

Voor 2 personen:

  • 1 liter kippen- of groentenbouillon
  • 4 eetlepels olijfolie of 50 gram boter (om de paddestoelen in te bakken)
  • 1 ui, gepeld en ragfijn gesneden
  • 250 gram verse Eekhoorntjesbrood (Porcini), in dunne plakjes
  • 200 gram carnaroli- of arboriorijst
  • 60 gram Pamezaanse kaas, versgeraspt
  • 50 gram boter  (voor door de risotto)
  • Zout en peper

Breng de bouillon in een pan aan de kook en houd hem op laag vuur op temperatuur. Verhit de olie of de boter in een grote pan met dikke bodem op laag vuur en smoor de ui in circa 10 minuten glazig.

Voeg de eekhoorntjesbroodboleten toe en bak ze circa 5 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn.

Doe de rijst in de pan, blijf 2 minuten roeren en voeg dan 2 soeplepels bouillon toe.

Blijf op halfhoog vuur roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst en voeg daarna steeds 1 soeplepel bouillon toe en blijf roeren.

Proef na 18-20 minuten of de rijst al dente is – hij moet gaar maar van binnen nog stevig zijn en de risotto moet nattig zijn.
Neem de pan van het vuur en roer de parmezaan en de boter er stevig doorheen.

Breng de risotto op smaak met zout (voorzichtig met het zout, eerst proeven) en peper en schep hem op verwarmde borden. Buon appetito!

OPMERKING/TIPS

Geen vers eekhoorntjebrood te krijgen? Vervang de verse door 200gram gesneden witte champignons samen met 20 gram gedroogde eekhoorntjesbrood (porcini), geweekt en fijngehakt.

GEDROOGDE EEKHOORNTJESBROOD (PORCINI) WEKEN
Week eekhoorntjesbrood ruim onder water in cuirca 20 minuten. Schep d epaddestoelen uit het water en doe ze in een zeef die u op een kom zet. Zeef het weekwater voorzichtig, liefst door een stuk kaasdoek in een kom. Zo verwijdert u eventueel stof en zand. Het vocht heeft een sterke paddestoelensmaak en kan als aanvulling op de bouillon worden gebruikt om het gerecht een krachtiger paddestoelensmaak te geven.

Aanbieding

© 2012 - 2017 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie?
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen.

Waar worden cookies voor gebruikt?
Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger.

Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies.

Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser.

Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit.

Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies?
Deze website plaatst cookies om de volgende redenen:

Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen.

Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies.

Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen.

Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is.

Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is.

AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites.


Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?
Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.