Risotto met vers eekhoorntjesbrood (porcini)

Risotto met Eekhoorntjesbrood / Porcini

Uit: Antonio Carluccio’s Simple Cooking  (Eerlijk Italiaans-ISBN 978 90 5956 303 2)

Als u vers Eekhoorntjesbrood kunt krijgen dan moet u dit recept zeker eens proberen, de smaak is super!

Voor 2 personen:

  • 1 liter kippen- of groentenbouillon
  • 4 eetlepels olijfolie of 50 gram boter (om de paddestoelen in te bakken)
  • 1 ui, gepeld en ragfijn gesneden
  • 250 gram verse Eekhoorntjesbrood (Porcini), in dunne plakjes
  • 200 gram carnaroli- of arboriorijst
  • 60 gram Pamezaanse kaas, versgeraspt
  • 50 gram boter  (voor door de risotto)
  • Zout en peper

Breng de bouillon in een pan aan de kook en houd hem op laag vuur op temperatuur. Verhit de olie of de boter in een grote pan met dikke bodem op laag vuur en smoor de ui in circa 10 minuten glazig.

Voeg de eekhoorntjesbroodboleten toe en bak ze circa 5 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn.

Doe de rijst in de pan, blijf 2 minuten roeren en voeg dan 2 soeplepels bouillon toe.

Blijf op halfhoog vuur roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst en voeg daarna steeds 1 soeplepel bouillon toe en blijf roeren.

Proef na 18-20 minuten of de rijst al dente is – hij moet gaar maar van binnen nog stevig zijn en de risotto moet nattig zijn.
Neem de pan van het vuur en roer de parmezaan en de boter er stevig doorheen.

Breng de risotto op smaak met zout (voorzichtig met het zout, eerst proeven) en peper en schep hem op verwarmde borden. Buon appetito!

OPMERKING/TIPS

Geen vers eekhoorntjebrood te krijgen? Vervang de verse door 200gram gesneden witte champignons samen met 20 gram gedroogde eekhoorntjesbrood (porcini), geweekt en fijngehakt.

GEDROOGDE EEKHOORNTJESBROOD (PORCINI) WEKEN
Week eekhoorntjesbrood ruim onder water in cuirca 20 minuten. Schep d epaddestoelen uit het water en doe ze in een zeef die u op een kom zet. Zeef het weekwater voorzichtig, liefst door een stuk kaasdoek in een kom. Zo verwijdert u eventueel stof en zand. Het vocht heeft een sterke paddestoelensmaak en kan als aanvulling op de bouillon worden gebruikt om het gerecht een krachtiger paddestoelensmaak te geven.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
┬ę 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss