Eenvoudige maaltijdsoep met verse borlottibonen

harryborlottibonensoep8.jpg

Ingrediënten voor 2-4 personen
Bereidingstijd met prutteltijd: ca 60 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kilo verse borlottibonen in de peul (gedopt ongeveer 500gram)
  • Knoflook (1-2 tenen)in stukjes gesneden (niet in de knoflookpers want dan zal de knoflook overheersen)
  • 1 stengel Bleekselderij fijngesneden.
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 grote Coeur de Bue tomaat in blokjes gesneden (of een andere stevige tomaat)
  • Rood pepertje (fijngesneden, eventueel pitjes eruit als het wat minder scherp moet zijn)
  • 150 gram Tiroler Speck  in blokjes gesneden (of stukjes rookspek)
  • 1 takje rozemarijn
  • Gemalen zwarte peper
  • Parmezaanse kaas

harryborlottibonensoep5.jpg

 

Doe wat olijfolie in een (soep)pan met een dikke bodem. Bak eerst de knoflook aan samen met het rode pepertje. Bak dit langzaam aan, daarna kan het spek en de ui toegevoegd worden. 

harryborlottibonensoep4.jpg

Bak dit ook langzaam aan, na 10 minuten kan de bleekselderij en de tomaat erbij.  Ook de borlottibonen kunnen er nu in. Doe daarbij 1 liter groentebouillon (of kippebouillon) in de pan samen met het takje rozemarijn, doe er nog royaal nog wat gemalen zwarte peper erbij en laat het geheel minimaal 45 minuten doorpruttelen, langer mag ook. Als het klaar is kan het takje rozemarijn verwijderd worden, die heeft zijn werk gedaan.

harryborlottibonensoep2.jpg

harryborlottibonensoep3.jpg

Zet de geraspte parmezaanse kaas op tafel, de liefhebber kan dit over de soep strooien. Serveren met een plak lekker boerenbrood of zoals Harry met een kruimige aardappel.

Eet smakelijk!

 harryborlottibonensoep.jpg

“Extra toevoegingen als blokjes aardappel , pasta, andere groenten of als je wilt gehaktballetjes kunnen er heel goed in. Eigenlijk is het dan een soort Italiaanse Ribolita, bedacht als restverwerking (net als de meeste maaltijdsoepen). Gebruik je fantasie en  doe zoals je het lekker vindt”

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss