Tagliatelle met Radicchio en Speck
Tagliatelle met Radicchio en Speck
Recept van Antonio Carluccio, het bittere van de radicchio en de nootachtige smaak van rucola, combineert in dit gerecht goed met het zoete en zoute van de ui en het speck.
Ingrediënten voor 2 personen
Bereidingstijd: ca 30 minuten
Ingrediënten:
- 125 gram gedroogde Tagliatelle
- 1 stronkje radicchio trevisano precoce ( of een kropje rode sla: radicchio Chioggia), fijngesneden.
- 1 plak Tiroler Speck, ca ½ cm dik, in reepjes.
- 1 rode ui, fijngesneden.
- Handvol Rucola, kortsnijden.
- 2 el (scheutje) rode wijn
- 4 el olijfolie
- Zwarte peper
Zet alvast een pan met water op het vuur voor de pasta.
Neem een pan met een dikke bodem en verhit daarin de olijfolie. Doe de ui samen met het speck in de pan en bak het langzaam totdat de ui wat glazig en zacht is (ca 15 minuten).
Voeg dan de rodewijn toe en laat het wat uitdampen.
Vervolgens de fijngesneden radicchio toevoegen en ongeveer 3 minuten mee laten bakken. Beetje zwarte peper erover.
Ondertussen de pasta toevoegen aan het kokende water en als het klaar is het water afgieten en in de hete pan laten staan. De radicchio en speck toevoegen aan de pasta, even omscheppen en serveren op een bord met wat kortgesneden rucola. Nog een keer naar smaak wat zwarte peper er over (liefst met de pepermolen) en klaar is Kees!