TRUFFEL VERS | ZWARTE ZOMERTRUFFEL | Herkomst: Spanje | 100 gram (2 tot 4 stuks)

Vorige Artikel 44 van 44
€ 79,00 (inclusief 9% btw)

De zwarte wintertruffel is meer uitgesproken van smaak dan de zwarte zomertruffel. Zwarte truffel kan rauw geschaafd of kort meegekookt.

De zwarte truffel (Tuber melanosporum vitt.) groeit vooral in Italië en Frankrijk en rijpt in de midwinter. In Italië de ‘tartufo nero pregiato’ genoemd. Anders dan witte truffel kan zwarte truffel goed verwarmd worden. Juist dan komt de typische, intense smaak vrij. Borstel de truffel eerst goed schoon, schaaf de truffel vervolgens rauw over je gerechten. Het geeft een mooi effect om dit schaven aan tafel te doen bij je gasten, de geur is heerlijk. Deze truffel combineert mooi bij zachte smaken als roerei, aardappel puree, risotto of knolselderijsoep.

Truffels behoren tot de paddenstoelenfamilie en zijn zwammen die onder de grond in de haarwortels van bomen - vooral in die van eiken - groeien. Truffels komen voor in onder andere Frankrijk, Italië, Kroatië, Spanje en zelfs China.

Een truffel moet net als fruit goed rijp zijn voor een perfecte smaakbalans. De smaak van de truffel is moeilijk te vergelijken en is eigenlijk uniek in zijn soort. Het eten van een truffel moet je leren, de smaak moet je kunnen herkennen en waarderen.

Het beste is om zelf een gerecht te bereiden met deze bijzondere paddestoel, proef een stukje van de rauwe truffel, ruik goed en laat het goed op je inwerken. Als u de eerste keer verse truffel wilt gebruiken in een gerecht, maak dan iets eenvoudigs zodat de smaak niet verbloemd wordt door andere overheersende smaken. Probeer bijvoorbeeld eens een heerlijke omelet met verse truffel of voeg aan de traditionele aardappelpuree wat geschaafde truffel toe, zo maak je een heel bijzonder gerecht en proef je goed de truffelsmaak. Experimenteren met andere recepten kan altijd nog.

Het hoogseizoen van de zwarte truffel is van December tot en met Maart.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2020 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel