Mango / Nam dok Mai / teelt: REGULIER-THAILAND | 2 KG (5-6 stuks)

Vorige Artikel 2 van 8 Volgende
€ 57,00 (inclusief btw)

Nam Dok Mai

Deze heerlijke exotische vrucht is niet alleen een bijzonder smaakvol le en geurige mango, maar bevat ook veel goede eigenschappen voor de gezondheid. De mango Nam Dok Mai is een zeer krachtige antioxidant en heeft een zeer zuiverende werking en is daarom een natuurlijke detox voor het lichaam. Probeer ze eens in een zoete gezonde Thaise mangosalade.

Verscheidenheid aan mango

De mangoplant (Mangifera Indica) heeft honderden variëteiten en soorten van verschillende vruchten in de wereld. In het Oosten zijn er voorbeelden van variëteiten zoals de Nam Dok Mai, Shwe Hin Thar, Ma Chit Su, War So, Yin kWel, vdie erschillend van vorm zijn maar allen heerlijk zoet. De meest voorkomende variëteiten die in Europa in de handel worden aangeboden zijn Tommy Atkins, Kent, Haden en Keitt, meestal afkomstig uit Brazlië, Peru, Israel of India. Van september tot november ook uit Europa, Italie of Spanje

De Nam Dok Mai is een mango die enorm geliefd is in het Oosten om zijn heerlijk zoet en zacht vruchtvlees. Met hun karakteristieke gele kleur maak je met Nam Dok Mai mango’s  de meest smakelijke en kleurrijke gerechten.

Gezondheid

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van mango?

• Helpt bij de spijsvertering;
• Het is goed voor de botten (vanwege de actieve aanwezigheid van calcium);
• Het helpt bij een afslank dieet, tegen overtollig vocht en als laxeermiddel (bron van water en 12 gram vezels x 100 gram fruit);
• Het is goed voor het gezichtsvermogen (omdat het provitamine-A bevat);
• Reguleert de bloeddruk door het natriumniveau onder controle te houden (dankzij het grote kaliumgehalte);
• Het is een natuurlijk energiesupplement (vanwege de aanwezigheid van B-vitamines en magnesium).

Het is een perfecte snack voor elk moment van de dag en door de hoge verzadigheid van het zoete vruchtvlees, in combinatie met lichtverteerbaarheid, is het een uitstekende  vrucht bij een afslankdieet. In zoete recepten of gecombineerd met ander fruit verbetert het de smaak van de gerechten waarin mango wordt verwerkt.

Hoe maak je een mango schoon?

De mango kan worden schoongemaakt door met een mes langs de langwerpige pit van boven naar beneden in twee helften te snijden. De twee helften kun je insnijden en door de schil naar boven te duwen en de zo onstane stukken met een vork af te trekken en te eten (zie ook de video). Een alternatieve manier is om het te schillen zoals je zou doen met een banaan en rondom de pit te ‘happen’ als een perzik met een grote pit.

Recepten met mango

De mango Nam Dok Mai leent zich voor ontelbare toepassingen in de keuken, variërend van een eenvoudige fruitsalade met een exotische smaak tot aan heerlijke cocktails, smoothies, ijs, of als mango-jam, zeer gemakkelijk te bereiden en licht. Maar mango doet het ook goed bij hartige gerechten bijvoorbeeld bij gekruid gegrild vlees of vis.

 

Recept van Mango Jam

ingrediënten:

  • 500 gram Nam Dok Mai-mango

  • 250 gram bruine suiker

  • 100 ml citroensap

 

Bereiding: Schil en snijd de mango in kleine stukjes en plaats deze in een grote pan met citroensap en de helft van de suiker. Breng aan de kook, roer en pureer geleidelijk de stukjes fruit, kook gedurende 30 minuten tot de mango een gelijkmatige puree is geworden. Halverwege het koken voeg je de rest van de suiker toe. De jam in goed gereinigde glazen potten storten, afsluiten met de deksel en op de kop laten afkoelen. De jam laten afkoelen en bewaren op een koele en droge plek of in de koelkast.

Produktielanden
Thailand

Aanvoertijden
 januari-augustus (hoogseizoen in mei)

Gebruik
Vers eten.

Houdbaarheid
Als ze rijp zijn ongeveer twee dagen houdbaar. Zijn ze nog stevig dan laten narijpen rijpen bij kamertemperatuur. Ze zijn rijp als ze zacht aanvoelen en een sterke geur hebben.

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2022 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss