collo

Bananenbloem | Verse bloem van de bananenplant | DOOS 2 KILO

Vorige Artikel 8 van 72 Volgende
€ 54,00 (inclusief btw)

Bananenbloemen komen tevoorschijn als een grote, taps toelopende kegel vanuit het midden van de bananenboom. Ze zijn roodoranje tot dieppaars en bestaan ​​uit strak samengeperste bloemblaadjes waarin witte buisvormige bloemen zich bevinden. De bloem is zetmeelrijk en licht bitter, met meer plantaardige smaken, heel anders dan de volwassen bananen.

Beschikbaarheid
Bananenbloemen zijn het hele jaar door sporadisch verkrijgbaar met een hoogseizoen van laat in de herfst tot begin winter.

Bananenbloemen zijn van het Musa-geslacht en worden in veel delen van de wereld als een groente beschouwd, vooral in Zuidoost-Azië. De bloem is een exotisch ingrediënt dat veel voorkomt in de Thaise keuken.

Voedingswaarde
Bananenbloemen zijn een goede bron van vitamine A en C.

toepassingen
Om het malse binnenste gedeelte van de bananenbloem voor te bereiden, pelt u gewoon de donkere buitenste schutbladeren weg. De jongere bloemen zijn zoet en zacht en kunnen eenvoudig worden gesneden en rauw worden gegeten in salades. Meer volwassen bloemen zijn groter en best gesauteerd in een roerbak of in een soep. Net als artisjokken en appels oxideren bananenbloemen snel wanneer ze worden opengesneden en aan lucht worden blootgesteld. Plaats de gesneden bananenbloem in een kom water met citroensap om bruin worden te voorkomen. 

In Thailand wordt bananenbloem bijna altijd rauw geserveerd aan de zijkant met pad thai. In de Indonesische keuken worden bananenbloemen gemengd met varkensvlees en een hete sambal, gekookt in bamboe en geserveerd op hun feestdagen en festivals.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss