Italiaanse gezeefde tomaten / Sapori di casa / Passata di pomodoro / fles 700 g / t.h.t. 23-08-2025

Artikel 14 van 24
€ 4,50 (inclusief btw)

Heerlijk als basissaus voor lasagne of een tomatensoep.

"Passata" betekent de directe persing van de verse tomaat en een snelle pasteurisatie, zodat het redelijk vloeibaar blijft en een beetje korrelig. De passata is van goede kwaliteit wanneer deze goed aan de pasta kleeft en niet te vloeibaar is. De passata is een kant en klare basis voor een snelle bereiding van sauzen of soepen. Men kan er uien aan toevoegen en voor 2-3 minuten laten koken of rechtstreeks over de pasta gieten. Bij de bereiding van diverse tomatensausen zou men eigenlijk nooit zout moeten toevoegen, omdat een tomaat van kwaliteit al een goede smaak heeft.
 

Recept: Gevulde tomatensoep met bonen en verse groenten

Ondanks de misschien lange ingrediënten lijst is deze tomatensoep ontzettend makkelijk om te maken. De verse groenten snijden is het meeste werk, maar ook het enige. Houd je nou niet zo van bonen, dan kun je ook vermicelli, macaroni of linzen gebruiken.

Ingrediënten voor de gevulde tomatensoep

Dit recept maakt genoeg soep voor 5 à 6 grote kommen

  • 1 fles passata van 700 ml
  • 4 grote vleestomaten
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 130 gram taugé
  • 2 rode paprika’s
  • 600 tot 800 ml water
    (gebruik 600ml voor een dikkere soep)
  • 400 gram bruine- of boterbonen uit pot of blik
  • 4 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1,5 bouillon blokje
    (ik gebruik 1,5 blokje omdat de ketjap ook al zout is, voeg meer toe als je dat lekker vindt)
  • een scheut ketjap
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprika poeder
  • snufje chilipoeder
  • 3 à 4 theelepels kokosbloesemsuiker

Zo maak je het

  1. Was de groenten en snijd alles in kleine blokjes/stukjes.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de taugé) in een grote pan en breng aan de kook.
  3. Laat de soep een half uur tot 3 kwartier op een laag vuur pruttelen.
  4. Voeg de taugé op het laatst toe en laat nog even 5 minuten mee koken.
  5. Serveer de soep met verse plakken brood. Eet smakelijk!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel