Aubergine Thais / Thai Eggplant / Round eggplant / Ma keua praw/ Makua pot / Spanje / 500gram

Artikel 4 van 50
€ 12,95 (inclusief btw)

Thaise aubergines, botanisch geclassificeerd als Solanum melongena, behoren tot de Solanaceae of nachtschadefamilie, samen met aardappelen, tomaten en paprika's. Ook bekend als Ronde aubergine, Makua-pot en Ma keua-praw, Thaise aubergine is de naam voor veel aubergine-cultivars in alle maten, vormen en kleuren. Thaise aubergines staan erom bekend enkele van de kleinste gecultiveerde auberginevariëteiten te bevatten.

Voedingswaarde
Thaise aubergines bevatten voedingsvezels, kalium, mangaan en antioxidanten.

Toepassingen
Thaise aubergines kunnen zowel rauw als gekookt worden geconsumeerd, zoals grillen, braden, bakken, pureren, stoven, vullen en inmaken. Deze aubergine is uniek omdat hij, in tegenstelling tot andere auberginesoorten die moeten worden gekookt, kan worden gebruikt in rauwe bereidingen, zoals salades en rauwkost. De zaden zijn eetbaar, maar kunnen moeilijk te kauwen zijn. In gekookte toepassingen worden Thaise aubergines het meest gebruikt in curries, en als ze gekookt zijn, worden ze zacht en nemen ze de saus gemakkelijk op. Ze kunnen ook worden gesneden en toegevoegd aan roerbakgerechten of gebakken in een tempura gerecht. Thaise aubergines passen goed bij knoflook, gember en uien, kruiden zoals basilicum, oregano, koriander en peterselie, leden van de nachtschadefamilie zoals tomaten, aardappelen en paprika's, evenals kokosmelk, sojasaus, schaaldieren en gevogelte . Thaise aubergines zijn tot drie dagen houdbaar als ze op een koele en droge plaats worden bewaard.


Thaise aubergines worden in Thailand het meest gebruikt in Thaise curry om textuur en smaak toe te voegen. Dit gerecht bevat aubergines met currypasta, basilicum, pepers, kokosroom, kaffirlimoenen en vlees of groenten naar keuze. In Thailand zijn aubergines een algemeen ingrediënt en worden ze meestal gebruikt in currygerechten, nam prik, een Thaise chilisaus gemaakt met gefermenteerde garnalenpasta. Ze worden ook rauw geconsumeerd als knapperig middagsnack.

Oorsprong
De voorouders van de Thaise aubergine zijn terug te voeren tot India, waar aubergine zowel in het wild als in eigen land groeit. Vanuit India werden vele variëteiten aubergines gedistribueerd en gedeeld via handelsroutes in Azië en elke regio begon zijn eigen hybriden en nieuwe auberginevariëteiten te creëren, zoals de Thaise aubergine.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel