Dragon / bos 300gram

Artikel 7 van 21
€ 15,95 (inclusief btw)

Dragon is een kruid dat tot 50 cm hoog kan worden. De blaadjes zijn smal en speervormig en verspreiden een heel scherpe geur. Verse dragon heeft een bijzonder sterk aroma en een veel fijnere smaak dan gedroogde blaadjes. Dragon is bekend onder vele volksnamen zoals drakekruid en slangenkruid. Deze namen verwijzen naar een oud volksgeloof dat dragon helpt tegen slangenbeten.

Aankopen

Koop steeds verse dragon, want gedroogde dragon overheerst snel het aroma van de andere ingrediënten.

Bewaren

Gebruik dragon altijd vers. Als u verse dragon wil bewaren, kan u het kruid invriezen. U kan van dragon ook lekkere dragonazijn maken. Voeg daarvoor 200 g verse jonge dragonblaadjes bij 1 liter fijne witte azijn. Laat enkele dagen trekken, zeef en bottel.

Bereiding

Verse fijngehakte dragon is lekker bij eieren, vis, schelpdieren, kip, kalkoen en sauzen. U kan dragon probleemloos meekoken. Het bekendste recept met dragon is bearnaisesaus, maar ook in tartaarsaus en vinaigrettes smaakt dragon lekker.

Gezondheid

Dragon is een goede smaakmaker voor wie zich aan een zoutloos dieet moet houden. Verder verhoogt dragon de eetlust en stimuleert het de spijsvertering.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel