KOREANDER | KORIANDER | BOS 150GRAM

Artikel 10 van 21
€ 5,95 (inclusief btw)

 

De korianderplant is nauw verwant aan karwij, venkel, dille en anijs. De vorm van de bladeren doet denken aan bladpeterselie. De schermbloemen van de koriander zijn wel mooi, maar ruiken onaangenaam. Na het drogen worden de zaden geelbruin en verspreiden ze een muskusachtige citroengeur.

Aankopen

Verse korianderbladeren moeten stevig zijn en knapperig groen. Koop hele gedroogde korianderzaden in plaats van gemalen. Hele zaden hebben een beter aroma.

Bewaren

Gebruik korianderblaadjes altijd vers. U kan ze wel invriezen, maar dan verliezen ze hun stevigheid. Gedroogde korianderblaadjes hebben heel weinig aroma. De gedroogde zaadjes bewaart u in een goed afgesloten pot op een koele, droge en donkere plaats.

Bereiding

Als u korianderblaadjes vlak voor gebruik even in koud water onderdompelt, behouden ze langer hun aroma. U kan ook het aroma van korianderzaadjes versterken door ze voor gebruik 10 minuten in koud water te leggen.
De Aziatische keuken gebruikt verse koriander in salades, soepen en sauzen. Om gewone rijst wat smakelijker te maken kan u wat fijngehakte korianderblaadjes door de gekookte rijst mengen. In Noord-Afrika wordt verse koriander gebruikt zoals peterselie en kervel. Korianderzaad geeft een bijzonder aroma aan visgerechten en schelpdieren.

Gezondheid

Verse koriander bevat veel vitamine A. Het kruid heeft ook een antireumatische werking en helpt bij gewrichtspijn. Door op de zaden te kauwen kan u de onaangename geur van knoflook neutraliseren.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel