recept

Limoncello zelfgemaakt

Artikel 1 van 3

Limoncello maken (dit is een basisrecept, in Italië heeft ieder zijn eigen familie recept)

1 liter alcohol, 7 citroenen, 800gram suiker, 1 liter water

  • Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de alcohol erbij
  • Dek de pot af en zet deze 15 tot 20 dagen op een donkere koele plek
  • Na deze 15 tot 20 dagen breng je in een pannetje suiker en water al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur, dek hem af en laat afkoelen
  • Voeg het afgekoelde suikerwater vervolgens toe aan het mengsel van citroenschillen en alcohol
  • Zeef het geheel, schenk de limoncello in een (gesteriliseerde) fles of flessen en sluit deze af. Zet de flessen op een koele donkere plek. Na een week - je mag de limoncello ook gerust twee weken op smaak laten komen - is je limoncello klaar
  • Serveer de limoncello koud uit de koelkast of ijskoud uit de vriezer.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel