recept
Limoncello zelfgemaakt
Limoncello maken (dit is een basisrecept, in Italië heeft ieder zijn eigen familie recept)
1 liter alcohol, 7 citroenen, 800gram suiker, 1 liter water
- Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de alcohol erbij
- Dek de pot af en zet deze 15 tot 20 dagen op een donkere koele plek
- Na deze 15 tot 20 dagen breng je in een pannetje suiker en water al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur, dek hem af en laat afkoelen
- Voeg het afgekoelde suikerwater vervolgens toe aan het mengsel van citroenschillen en alcohol
- Zeef het geheel, schenk de limoncello in een (gesteriliseerde) fles of flessen en sluit deze af. Zet de flessen op een koele donkere plek. Na een week - je mag de limoncello ook gerust twee weken op smaak laten komen - is je limoncello klaar
- Serveer de limoncello koud uit de koelkast of ijskoud uit de vriezer.